Jadłospis 28.04.2024 r.

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z ryżem  350 ml  (białko)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Kiełbasa szynkowa 50g  (mięso)

papryka konserwowa 75, sałata 25g, cytryna 25g

OBIAD

Zupa grysikowa z zacierką   350 ml (gluten , seler)

Roladka ze szpinakiem 100g  (mięso)

Ziemniaki z koperkiem 200g, buraczki 150g,

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jaglaną  250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa  50g   (mięso)

Masło 15g ( białko),

Pomarańcza 1szt -150g 0,5 szt,

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy 1szt. ( białko)

Wartości Odżywcze:  Energia 2562,23 kcal; Białko 109,84 g; Tłuszcz 84,97 g ; Węglowodany ogółem: 373,08 g; Błonnik 37,50 g, suma cukrów prostych: 96,24 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,47g Sód 2675,72mg