DIETA ŁATWOSTRAWNA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350 ml  (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka konserwowa drobiowa 50g  (mięso), pomidor 100g, sałata 25g

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem  350 ml (biało, gluten, jaja, seler, DWU),

gulasz drobiowy 160g (gluten, seler), ryż na sypko 200g ,

bukiet jarzyn z wody 150g, herbata ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna),

pieczeń rzymska 50g (gluten, jaja, mięso), Masło 15g ( białko), pomarańcza 1 szt. – 150g 0,5 szt.

Posiłek nocny:

Wafle ryżowe 20g

Wartości Odżywcze:  Energia 2496,86 kcal; Białko 96,94 g; Tłuszcz 75,58 g ; Węglowodany ogółem: 383,86 g; Błonnik 30,25 g, suma cukrów prostych: 67,51 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,60g Sól 1881,37 mg