ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jaglaną 350ml (białko),

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztet drobiowy  50g (gluten, jaja, soja, seler)

Ogórek kiszony 90g

OBIAD

Zupa czerwony barszcz z ziemniakami 350 ml (gluten, seler)

Makaron po bolońsku z warzywami i mięsem (gluten, jaja, mięso, seler, dwutlenek siarki)

Groszek z marchewką 150g (gluten)

Jabłko 1szt.

Herbata ziołowa   250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z zacierką 250 ml (białko, gluten, jaja)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50g ( mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomidor 70g.

Posiłek nocny:

Sok owocowo – warzywny 330 ml

Wartości Odżywcze: Energia 2282,80 kcal B: 77,17 g T: 79,97 g W: 337,14 g BŁ: 25,53 g Cukry: 86,09 g