DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Żurek 350 ml ( białko, gluten, mięso, dwutlenek siarki )

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Kiełbasa biała 50g ( mięso dwutlenek siarki)

Jajko gotowane 1 szt ( jaja)

Pomidor 100g  chrzan 20g

Babka 100g  ( gluten, jaja)

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml ( białko, gluten, jaja, seler , dwutlenek siarki )

Bitka wieprzowa 100g ( mięso)  sos 60 ml ( gluten)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Sałatka z ogórka kiszonego  150g

Herbata ziołowa 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi   250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa  50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Sałatka jarzynowa 150g ( białko, jaja, seler)

Posiłek nocny:

Ciastka zbożowe 30g ( gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 3219,14  kcal; Białko 139,51 g; Tłuszcz 114,71 g ; Węglowodany ogółem: 434,12 g; Błonnik 30,88 g, suma cukrów prostych: 114,71 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,58g Sód 3246,49  mg