DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z manną (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Kiełbasa krakowska 50g (mięso)

Pomidor 100g  sałata 20g 

OBIAD

Barszcz czerwony z makaronem  350 ml (gluten ,białko, jaja, seler )

Udko pieczone 120g

Ziemniaki z koperkiem  200g  sos potrawkowy 60 ml (białko, gluten, seler)

Marchewka z groszkiem 150g

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem   250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa   50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Ogórek zielony 100g cytryna 25g

Posiłek nocny:

Wafle ryżowe 20g

Wartości Odżywcze:  Energia 2461,36 kcal; Białko 99,83 g; Tłuszcz 75,48 g ; Węglowodany ogółem: 378,90 g; Błonnik 37,16 g, suma cukrów prostych: 97,73 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,46g Sód 2053,27 mg