DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem  (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pieczeń rzymska 50g (mięso, jaja, gluten)

Pomidor 50g  papryka konserwowa 75g 

OBIAD

 Zupa brokułowa z ryżem 350 ml (gluten , seler)

Kotlet z fileta z kurczaka  100g (gluten, jaja)

Ziemniaki z koperkiem  200g

Surówka z buraczków z papryką i cebulą bez cukru 150g

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami jaglanymi  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasta z ryby i twarożku z koperkiem  50g   (białko, ryby, seler, dwutlenek siarki)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1szt.

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy  1szt.  (białko)

Wartości Odżywcze:  Energia 2669,35 kcal; Białko 107,09 g; Tłuszcz 102 g ; Węglowodany ogółem: 357,39 g; Błonnik 28,68 g, suma cukrów prostych: 75 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,59g Sód 2070,05 mg