DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z manną (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 30g (mięso) dżem 20g

Pomidor 90g ogórek konserwowy 35g  (gorczyca)

OBIAD

 Krupnik 350 ml (gluten , seler)

Gulasz segetyński 250g (gluten, seler)

Ryż na sypko 200g

Surówka wiosenna 150g

Herbata Ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztet  50g   (jaja, gluten, soja, seler)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1szt.

Posiłek nocny:

Baton Mussli  1szt.  (białko, gluten)

Wartości Odżywcze:  Energia 2692,29 kcal; Białko 100,04g; Tłuszcz 90,36g ; Węglowodany ogółem: 398,68 g; Błonnik 32,18 g, suma cukrów prostych: 79,01 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,44g Sód 2521,41 mg25.03 ( dieta podstawowa)