Jadłospis 23.04.2024 r.

DIETA PODSTAWOWA

Śniadanie

Zupa mleczna z kaszą  jęczmienną  350ml (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Twarożek z zieleniną 70g (białko)

Pomidor 60g, papryka świeża 65g

Obiad

Zupa ogórkowa z makaronem 350 g (gluten, białko, jaja, seler)

Ryba panierowana 100g  (gluten, jaja, ryba), surówka z kapusty kiszonej 150 g,

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą manną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g (mięso)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1 szt.,

Posiłek nocny:

Baton mussli ( białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze:  Energia 2472,55 kcal; Białko 100,41 g; Tłuszcz 86,81  g ; Węglowodany ogółem: 346,45 g; Błonnik 26,82 g, suma cukrów prostych: 75,16 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,68 g Sód 2625,40 mg