DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztet 50g (gluten,  jaja, soja, seler)

Ogórek kiszony 100g

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem 350 g (gluten, jaja, seler. Białko, dwutlenek siarki)

Wątróbka drobiowa z cebulka 100g

Ziemniaki z koperkiem 200g, sos 60 ml (gluten)

Marchew gotowana 150g (dwutlenek siarki)

Herbata ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami ryzowymi 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pieczeń rzymska 50 g ( mięso, gluten ,jaja )

Masło 15g ( białko)

Jabłko 1szt. 150g

Posiłek nocny:

Sok owocowo-warzywny 330 ml

Wartości Odżywcze:  Energia 2508 kcal; Białko 89,61g; Tłuszcz 91,97g ; Węglowodany ogółem: 360,87 g; Błonnik 32,65g, suma cukrów prostych: 91,58 g, kwast tłuszczowe 4:0: 0,58g Sód 2773,56 mg