DIETA Podstawowa

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z zacierką (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Twarożek z zieleniną 70g (białko)

Pomidor 90g ogórek zielony 35g  

OBIAD

 Biały barszcz z makaronem 350 ml (gluten, jaja, seler)

Ryba w panierce 100g (ryby)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Surówka150g

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasta z jaj  50g   (białko, jaja)

Masło 15g ( białko)

Pomidor 90g, ogórek kiszony 35g

Posiłek nocny:

Kanapka z wędliną 1szt.  (białko, gluten)

Wartości Odżywcze:  Energia 2523,87 kcal; Białko 116,39g; Tłuszcz 92,48g ; Węglowodany ogółem: 328,77 g; Błonnik 24,83g, suma cukrów prostych: 76 g, kwast tłuszczowe 4:0: 0,65g Sód 3136,45 mg