Jadłospis 14.04.2024 r.

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z zacierką  350 ml  (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka   drobiowa 50g  (mięso)

Pomidor 60 g papryka świeża 60g

II Śniadanie: Herbatnik bez cukru  30g ( gluten, jaja)

OBIAD

Rosół z makaronem  350 ml (gluten, jaja, seler)

Udko duszone 100g  sos pietruszkowy 60 ml ( gluten)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Groszek z marchewką 150g

Kompot bez cukru  250ml

Podwieczorek: ciastka zbożowe b/c 30g

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Kiełbasa krakowska  50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g

Posiłek nocny:

Kanapka z białym serem i sałatą  ( białko, gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 2683,97 kcal; Białko 137,47 g; Tłuszcz 105,22 g ; Węglowodany ogółem: 331,50 g; Błonnik 36,78 g, suma cukrów prostych: 54,08 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,54g Sód 2257,74 mg