DIETA ŁATWOSTRAWNA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna kukurydzianka 350 ml  (białko)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna), polędwica drobiowa 50g (mięso), pomidor 50g, ogórek kiszony bez skóry 50g, sałata 25g,

OBIAD

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (gluten, seler), makaron z twarogiem i masłąem 250g (białko, gluten, jaja), jabłko gotowane 150g 1 szt., herbata ziołowa 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszką manną 250 ml (białko, gluten),

Pieczywo mieszane pszenno żytnie  150g (gluten, jaja, ziarna), szynka drobiowa 50g (mięso),  masło 15g (białko), pomidor 70g, sałata 25g.

Posiłek nocny:

Mus wielowarzywny 100g

Wartości Odżywcze:  Energia 3106,61 kcal; Białko 144,13 g; Tłuszcz 77,86 g ; Węglowodany ogółem: 561,04 g; Błonnik 106,68 g, suma cukrów prostych: 80,92 g kwasy tłuszczowe 4:0: 0,58 Sól 2415,64 mg