ŚNIADANIE

Zupa mleczna kukurydzianka  350ml (białko),

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g (mięso)

Papryka konserwowa   90g

OBIAD

Zupa koperkowa  z makaronem 350 ml (gluten, jaja, seler)

Pieczeń rzymska 100g (gluten ,jaja, mięso) sos własny 60 ml (gluten)

surówka z kapusty modrej z jabłkami, pestkami dyni i słonecznika 150g  

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z makaronem 250 ml (białko, gluten, jaja)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka konserwowa  drobiowa 50g ( mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomarańcza 90g 0,5 szt.

Posiłek nocny:

Batonik owsiany 1szt. (białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze: Energia 2533,69 kcal B: 90,23 g T: 95,73 g W: 352,86 g BŁ: 27,61 g Cukry: 75,76 g