ŚNIADANIE
Zupa mleczna z zacierką 350ml (białko, gluten, jaja),
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g ( białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka drobiowa 50g (mięso)
Ogórek konserwowy 90g (gorczyca)
![](https://www.szpitalradziejow.pl/wp-content/uploads/2023/12/image000000-3-1024x881.jpg)
OBIAD
Krupnik 350 ml (gluten, seler)
Risotto mięsno- jarzynowe 450g (mięso, dwutlenek siarki)
Herbata ziołowa 250ml
![](https://www.szpitalradziejow.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG_20231227_120137-1024x754.jpg)
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Polędwica drobiowa 50g ( mięso)
Masło 15g ( białko)
Pomidor 90g
Posiłek nocny:
Wafelek 1szt. (białko, gluten, sezam)
Wartości Odżywcze: Energia 2887,68 kcal B: 103,52 g T: 110,63 g W: 390,11 g BŁ: 22,81 g Cukry: 67,89 g
Najnowsze komentarze