ŚNIADANIE

Zupa mleczna z zacierką  350ml (białko, gluten, jaja),

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50g (mięso)

Ogórek konserwowy  90g (gorczyca)

OBIAD

Krupnik 350 ml (gluten, seler)

Risotto mięsno- jarzynowe 450g (mięso, dwutlenek siarki) 

Herbata ziołowa  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica  drobiowa 50g ( mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomidor 90g

Posiłek nocny:

Wafelek 1szt. (białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze: Energia 2887,68 kcal B: 103,52 g T: 110,63 g W: 390,11 g BŁ: 22,81 g Cukry: 67,89 g