ŚNIADANI
Zupa mleczna z kaszą manną 350ml (białko, gluten,)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g ( białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (białko, ryba, seler, dwutlenek siarki)
Ser topiony 50g (białko)
Papryka konserwowa 70g
Sałata 20 g
![](https://www.szpitalradziejow.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20240125_073350-1024x985.jpg)
OBIAD
Zupa jarzynowa 350 ml (gluen, seler)
Pieczeń rzymska 100g, (gluten, jaja, mięso) buraczki 150g
Kasza jęczmienna na sypko 200g
Herbata ziołowa 250ml
![](https://www.szpitalradziejow.pl/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20240125_122459-1024x961.jpg)
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z makaronem 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Polędwica drobiowa 50g (mięso)
Masło 15g ( białko)
Jabłko 150g
Posiłek nocny:
Sok pomidorowy 330 ml
Wartości Odżywcze: Energia 2563,09 kcal B: 95,03 g T: 96,84 g W: 356,42 g BŁ: 30,78 g Cukry: 67,64 g
Najnowsze komentarze