20.02

Śniadanie

Zupa mleczna z zacierką 350ml (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka  drobiowa  50g ( mięso)

Pomarańcza 150g   cytryna20g

OBIAD

Zupa jarzynowa  350 ml (gluten, seler)

Wątróbka drobiowa z cebulką 100g , sos własny  ( gluten)

Marchew gotowana 150g ( dwutlenek siarki)

Herbata ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Filet z kurczaka pieczony 50g (mięso)

Masło 15g (białko)

Pomidor 90g

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy 1 szt.   (białko)

Wartości Odżywcze: Energia 2713,04 kcal B: 110,82 g T: 99,03 g W: 378,89 g BŁ: 37,42 g Cukry: 91,78 g