ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi  350ml (białko, gluten,)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (białko, ryba, seler, dwutlenek siarki)

Pasta z ryby i twarożku z koperkiem 70g  (mięso)

Ogórek konserwowy 70g (gorczyca)

Sałata 20 g

OBIAD

Zupa szpinakowa z ryżem 350 ml (seler)

Kotlet  z jaja   100g,  (gluten, jaja) surówka z marchwi i jabłka  150g   

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy   250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z makaronem  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Ser żółty  50g (białko)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g

Posiłek nocny:

Wafle ryżowe 30g

Wartości Odżywcze: Energia 2663,28 kcal B: 117,53 g T: 98,24 g W: 355,08 g BŁ: 30,39 g Cukry: 70,88 g