ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną  350ml (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Ser żółty 25 g   (białko)  kiełbasa krakowska 30g ( mięso, dwutlenek siarki)

Pomidor 70g sałata 20g

OBIAD

Barszcz czerwony z makaronem 350 ml (białko, jaja, gluten, seler)

Bitka wieprzowa  100g,  ( mięso) sos 60 ml (gluten)

Surówka z kapusty kiszonej 150g   

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy   250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszką manną 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g (mięso, dwutlenek siarki)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 1 szt. 150g

Posiłek nocny:

Ciastka zbożowe 30g (gluten, jaja)

Wartości Odżywcze: Energia 2585,94  kcal B: 108,08 g T: 92,30 g W: 356,74 g BŁ: 28,72 g Cukry: 105 g