ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem 350 ml ( białko, gluten,jaja)

Herbata z cukrem 250ml

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 30g (mięso)

Ser żółty 20g (białko)

Papryka konserwowa 90g

OBIAD

Krupnik z ziemniakami  350 ml (gluten seler)

Wątróbka drobiowa z cebulką  250 g

Surówka z marchwi i jabłka 150g

Ziemniaki z koperkiem  200g

Kompot owocowy 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 250 ml ( białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna )

Polędwica drobiowa 50g (mięso )

Masło 15 g ( białko)

Jabłko 1szt.  150g

Posiłek nocny:

Wafle ryżowe 30g

Wartości Odżywcze: Energia 2709,97 kcal B: 105,76g  T: 105,68g W: 364,05g  BŁ: 32,23g Cukry: 68,39g

Skip to content