ŚNIADANIE

Zupa mleczna z ryżem 350ml (białko) ,

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka konserwowa drobiowa 50g ( mięso)

Pomidor 90g

OBIAD

Zupa kalafiorowa z zacierką 350 ml (białko, gluten, jaja, seler)

Kotlet mielony 100g ( mięso, gluten, jaja)

Sos pieczeniowy 60 ml ( gluten)

Surówka z kapusty modrej z jabłkiem, pestkami dyni i słonecznika 150g (jaja)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsiane 250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g ( mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomarańcza 70g 0,5szt.

Posiłek nocny:

Sok owocowo warzywny 330 ml

Wartości Odżywcze: Energia 2559,70 kcal B: 90,51 g T: 97,27 g W: 359,13 g BŁ: 30,68 g Cukry: 93,63 g