ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszką manną 350 ml ( białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko),

Pieczywo mieszane pszenno- żytnie 120g (gluten, jaja, białko)

Jajko gotowane 1szt ( jaja)

Dżem 30g

Pomidor 100 g sałata 25 g

OBIAD

Zupa pomidorowa  z makaronem 350 ml (gluten,seler, białko, jaja, dwutlenek siarki)

Kolet z ryby Tilapii (gluten, jaja, ryby)

Fasolka szparagowa z marchewką i bułką tartą 150g (gluten)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten,białko)

Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko),

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja,ziarna)

Twaróg homogenizowany z koperkiem 70g (białko)

Masło 15g ( białko)

Ogórek zielony 100g sałata 25g

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy 1szt. (białko)

Wartości odżywcze: Energia: 2370,10 kcal B: 108,14g T: 78,27g W: 331,80 g BŁ: 26,33g Cukry: 58,90g